Vanliga frågor

Vad gäller om jag vill handla från ett land utanför Sverige?

Våra leverans- och betalningsvillkor gäller endast för beställningar inom Sverige. Cigarrummet AB har ingen gänsöverskridande distansförsäljning av tobaksvaror.

Hur betalar jag mina köp?

Cigarrummet arbetar med betalleverantören Nets Easy Checkout samt Riverty för betalningar på internet. Du kan använda kortbetalning med Visakort eller Mastercard, både debet och kreditkort, Swish för e-handel eller genom Nets tjänster för delbetalning eller privatfaktura med BankId.

Vilka öppettider har ni i butiken?

Butiken på Birger Jarlsgatan 44 har öppet:
Vardagar 10.00-18.00
Lördagar 11.00-16.00

E-handeln har öppet dygnet runt.

Har ni någon åldersgräns för att man ska få handla?

Enligt svensk lagstiftning (se Lag 2018:2088 17 § ) får inte tobaksvaror säljas till personer under 18 år. Av den anledningen måste du uppge dina födelsedata i samband med köp. Vi makulerar samtliga beställningar som inte har korrekt ifyllda uppgifter. Namnuppgifter, kontaktuppgifter, folkbokföringsadress och personnummer er exempel på vad som behövs för att en order ska kunna behandlas. Alla Cigarrummets försändelser som innehåller tobaksvaror skickas med så kallad utökad identitetskontroll med personlig utlämning genom postleverantören PostNord.

Med personlig utlämning lämnas försändelsen endast ut om adressaten visar giltig legitimation, skriver under och personligen hämtar försändelsen – fullmakt och bud gäller ej. Den underskrivna avin arkiveras sedan hos PostNord. Personlig utlämning kan endast användas när mottagaren är en privatperson. Detta för att vara säker på att den som beställer en tobaksvara också är den som hämtar ut varan.

Vilket är det lägsta beloppet jag kan handla för?

Lägsta ordervärde som expedieras är 200 kronor ex frakten. Om du handlar för över 1500 kronor så levererar vi fraktfritt.

8 Vanliga Frågor om Humidorer och Cigarrförvaring

Här finner du de 8 vanligaste frågorna om cigarrförvaring och humidorer, besvarade på ett enkelt och tydligt sätt.

1: Hur fungerar en humidor?
En humidor fungerar genom att bibehålla en konstant luftfuktighet och temperatur som är idealisk för långsiktig cigarrförvaring. Detta uppnås genom användning av en fuktighetskontrollerande apparat som håller luftfuktigheten stabil. Cederträets naturligt porösa egenskaper hjälper till att absorbera och fördela fukt jämnt över cigarrerna. På så sätt skapar den en kontrollerad miljö där luftfuktighet och temperatur optimeras för att bevara cigarrernas kvalitet och smak.

2: Hur fuktar man en humidor?
Innan användning måste en humidor fuktas upp. Detta görs genom att placera en skål med vatten inuti humidorlådan. Tiden det tar att fukta den varierar beroende på humidorstorlek. En vanlig riktlinje är att låta den stå i 3-4 veckor för en humidor som rymmer cirka 50 cigarrer.

3: Hur ofta ska man fylla på en humidor?
Frekvensen för att fylla på en humidor beror på dess storlek, antalet cigarrer och omgivande luftfuktighet. Generellt sett bör en humidor fyllas på ungefär en gång i månaden. Det är dock bäst att regelbundet övervaka fuktighetsnivån och fylla på efter behov för att säkerställa optimala förhållanden.

4: Vad förvarar man i en humidor?
Cigarrer förvaras i en humidor för att skydda dem från för hög eller för låg luftfuktighet och temperatur. Det är huvudsyftet.

5: Hur bygger man en humidor?
Att bygga en egen humidor kräver planering och arbete. I grund och botten innebär det att konstruera en låda med ett tätt lock, en interiör av cederträ och en fuktighetskontrollerande apparat.

6: Hur länge håller cigarrer i en humidor?
Om humidorförhållandena är korrekta, kan cigarrer hålla sig i flera år eller till och med årtionden.

7: Hur förvarar man cigarrer utan en humidor?
Cigarrer kan förvaras i en tättslutande plastpåse tillsammans med en fuktighetskontrollerande produkt som Boveda-påse eller en fuktig svamp. Alternativt kan de placeras i en burk med tättslutande lock.

8: Hur länge håller en cigarr utan en humidor?
Utan en humidor kan cigarrer behålla sin kvalitet i ungefär en vecka till en månad, beroende på omgivande luftfuktighet.

Varukorg
Rulla till toppen